7. syyskuuta 2013

Hääväki liikkeelle, miten?

Monesta tämänkin kesän hääblogista on päässyt lukemaan kuinka juhlaväki on kyyditty raitiovaunulla kirkolta juhlapaikalle. Mielestäni idea on mahtava!
Juhlapari on vuokrannut HSL:ltä raitiovaunun käyttöönsä jolloin ei tarvitse huolehtia ruuhkasta tai kenties epämiellyttävistä(?) kanssamatkustajista.
Itse ainakaan tahtoisi laitapuolen kulkijoiden hajun ja/tai asiattoman käytöksen pilaavan vieraideni matkaa juhlapaikalle.
Raitiovaunun vuokraaminen on siis mainio idea. Jos kirkko/maistraatti/vihkipaikka sekä itse juhlapaikka sijaitsevat raitiovaunujen reitillä.

Kuva täältä.

Mutta entäs jos juhlapaikka on kauempana? Raitiovaunujen ulottumattomissa.
Vuokraatte tietenkin bussin!
Bussia vuokratessa kannattaa todella tehdä hintavertailua. Hinnoissa on suuuuuuuria eroja!
Ja jos vihkiminen on jo tapahtunut maistraatissa vain läheisten läsnäollessa tai tulee tapahtumaan itse juhlapaikalla, tuntuu bussin vuokraaminen jokseenkin typerältä. Kiertääkö bussi pitkin ja poikin keräämässä juhlakansaa kyytiin jo aamukasista alkaen?
Entäs pois pääsy?
Itse olen harmitellut ajatusta siitä että lähes kaikki vieraat poistuisivat kerralla, ja juhlat lässähtäisivät bussin lähdettyä.

Kuva täältä.
Helpointahan tietenkin olisi, jos juhlapaikka sijaitsisi keskeisellä paikalla, johon vieraiden on helppo saapua joko omilla autoilla, taksilla tai julkisilla.
Kauempaa tuleville vieraille ohjeet juhlapaikalle löytämiseen ovat tietenkin ensisijaisen tärkeät. Julkisilla paikalle löytäminen ulkopaikkakuntalaiselle saattaa olla sula mahdottomuus. Ja ilman kunnollisia ohjeita, täysi mahdottomuus.
Taksi löytää perille varmasti (kiitos super luotettavista suomalaista takseista!) mutta jos matka on vähääkään pidempi tulee taksimatka helposti järjettömän kalliiksi! (kiitos super luotettavista ja äärettömän kalliista suomalaisista takseista!)

Miettiessäni ratkaisua hääväen kuljetteluun (ottaen huomioon ettei bussi eikä ratikka sovi meidän suunnitelmiin) jäljelle jäi vain taksi. Eikö olisi mitään edullisempaa ja järkevämpää tapaa liikuttaa ihmisiä?
Varmasti autoilla saapuvat ihmiset sopivat "kimppakyytejä" mutta aion suvereenisti olettaa ettei läheskään kaikki vieraat ole tulossa autokyydillä.
Sen lisäksi että vieraiden liikuttelu aiheutti pään vaivaa, niin aiheutti myös morsiamen ja sulhasen liikuttelu.
Meille ei tule hääautoa, sillä vihkiminen tapahtuu itse juhlapaikalla. Mutta millä ihmeellä sitä pitäisi liikkua kampaajalle, hakemaan kukkia ja lopulta itse juhlapaikalle?

Ratkaisu seisoo parkkiruudussamme tälläkin hetkellä!
Kuten aiemmin olen jo maininnutkin,
olen luopunut omasta autostani, kaupungissa ei vain yksinkertaisesti ole järkeä omistaa autoa.
Ainakaan jos on Jannica.
Silti ratkaisu kaikkiin edellä oleviin ongelmiin on auto.


CCC, eli City Car Club vuokraa autoja edullisesti tuntiveloituksella tai vaikka koko viikonlopuksi!
Asiakkaaksi rekisteröityminen ja clubiin liittyminen ei itsessään maksa mitään, eikä velvoita mihinkään. 
Auton voi varata netistä ja se toimitetaan lähimmälle noutopisteelle.
Nouto -sekä palautuspisteitä löytyy yhteensä 110 ympäri pääkaupunkiseutua.
Eli niitä on siis oltava aikalailla joka puolella! Ainakin ihan tässä meidän vieressä on yks :)
Varsinkin kauempaa tuleville vieraillehan olisi helppo vuokrata auto ja laittaa se noudettavaksi läheltä heidän yöpymispaikkaansa ja pyytää vieraita jättämään auto juhlapaikkaa lähimpänä olevalle palautuspisteelle.
(Tää nouto ja palautussysteemi on musta ihan älyttömän hauska, sä kännykällä avaat ja lukitset auton ovet!)

Ymmärtääkseni ilmaisessa (XS) jäsenyydessä kaupunkiautojen vuokrahinta on 15€ tunnilta joka on mielestäni paljon edullisempi kuin taksi matka esim. no, melkein mihin vaan.
Ja jos suunnittelee olevansa ajokunnossa vielä lähtiessään, voi tehdä kaksi varausta ja ajella samalla autolla takaisin lähtöpisteeseen :)
Näin mä nyt ainakin ymmärsin selaillessani noita niiden sivuja vähän tarkemmin, kannattaa varmaan soitella tai laittaa sähköpostia niille itselleen, ne tietää varmasti tarkemmin ku minä!
Ja hei, joka kerta kun oon vuokrannut auton tästä lafkasta, oon saanut tosi hyvää ja sujuvaa palvelua!
Ei mitään kireitä ja murisevia vanhoja äijiä tai kiukkusia ja kiireisiä tätejä vastailemassa puhelimeen.
Ja voi kysyä kuinka tyhmiä kysymyksiä tahansa, aina on vastattu :)

Kuva täältä.
Sen lisäksi että CCC:ltä voi vuokrata perus kaupunkiautoja muutamien vieraiden siirtelyyn kerrallaan, on heillä valikoimissaan pakuja ja minibusseja (tavaroiden; kuten koristeiden, ruokien, musakamojen ym. siirtelyyn tai isompien ryhmien siirtelyyn).
Mä luulen että me joudutaan ainakin yks paku täältä vuokraamaan! Mä mielummin säästän kallista (ja häiden alla varmasti vähäistä!) aikaani ja hoidan kaikki tavarat kerralla juhlapaikalle, sen sijaan että ajelen jollain pikkukipolla kymmenen kertaa ees ja taas! Jääpähän enemmän aikaa oleelliseen, kuten panikoimiseen ja stressaamiseen... (höpöhöpö, mä aion olla ihan zen!)


Kuva täältä.
CCC:ltä löytyy myös Porsche Cayanne Turbo hintaan 300€/vrk (100km).
Itse voisin kuvitella tämän meidän hääautoksi! Limusiinit on mun mielestä jotenkin niin nähty, musta ois ihana ajella juhlapaikalle tän tyyppisessä tilavassa ja mukavassa ja upessa autossa. Mulla ei oo mitään kiinnostusta ahtautua vannehameen ja viidenkymmenen tyllikerroksen kanssa johonkin pikku sporttiin tai vastaavaan niin, että lopputuloksena sen kaiken kankaan ja tyllin seasta musta näkyy ehkä päälaki.
Ja sen lisäks tää ei musta oo kovinkaan kallis, ottaen huomioon että kyseessä on vuorokausi hinta, eikä mikään "ajan teidät kirkolta juhlapaikalle ja häivyn"-hinta.

Pitäisköhän meidän sittenkin vuokrata hääauto..? 
Vaikka vaan mun (mun tietenkin!) kuljettamiseks juhlapaikalle ja sitten sieltä hääyön(tai siis hääaamun) viettoon (eli nukkumaan).

Tai miksei tätä voisi vuokrata oman hääauton lisäksi esimerkiksi hääparin vanhemmille!
Tää on musta ihana ajatus ja toivoisinkin että me voitaisiin tämä toteuttaa, mutta valitettavasti ei voida. Nyyh.

Aion ainakin itse harkita tätä vaihtoehtoa ja toivoa sormet ristissä että tällanen mahdollisuus on vielä kun meidän hääpäivä koittaa! Täältähän sais kaikki maholliset autot mitä voi hääpäivänään (tai muutenkin!) tarvita! Samasta paikasta, samalla laskulla ja vielä edullisesti!
Miten mä en oo aikasemmin tätä edes tajunnut ajatella, vaikka oon monet kerrat vuokrannut autoja kyseisestä puljusta...


Minkälaisia ratkaisuja te muut ootte keksineet juhlaväen siirtymisiin,
vai oletteko jättäneet asian vieraiden hoidettavaksi?
Onko joku keksinyt vielä jonkun muun tavan "siirrellä" vieraitaan?

1 kommentti:

  1. Olishan se ny törkeen hienoo jos vois ajaa paikalle porchella.. :D Toisaalta mua viehättää paljon ne pastellin sävyset vanhat autot.
    Me mietittiin ensin, että oltaisiin vuokrattu linja-auto häävieraille joka ajaisi muutaman kaupungin läpi kirkolle ja siitä juhlapaikalle ja yöllä sama lenkki toiseen suuntaan. Hinta olis n. 500€.. Kirkko on maalaiskunnassa ja juhlapaikka keskellä mettää joten taksikuljetukset tulis maksaan n. 100€ edestakaisin juhlapaikalta "keskustaan" per kyyti. Toisaalta, mietin että kyllähän ne häävieraat tulee sit vaikka kimppakyydeillä jos he ihan tosissaan haluavat tulla paikalle.

    VastaaPoista

Sana on vapaa!