27. kesäkuuta 2014

Perutaan häät

ja mennään salaa naimisiin.
En tiedä kumpi meistä tämän ajatuksen heitti ilmoille ensin. Sen tiedän, että aluksi se oli vitsi, mutta sitten mietimme sitä ihan vakavasti. 
Mitä jos säästäisi itsensä siltä kaikelta vaivalta ja raahautuisi maistraattiin sanomaan tahdon ja lähtisi kahdestaan vaikka Timbuktuun kolmeksi viikoksi?

Kuva.
Kuva.
Kuva
Ostaisi jonkun kivan mutta arkisen mekon ja unohtaisi sen kermakakku unelman jota on metsästetty kuukausitolkulla, tuloksetta.
Unohtaisi kaiken hörhellyksen ja keskittyisi vain siihen mikä on tärkeää.
Kuva.
Kuva.
Keskustelimme tästä oikeasti ihan vakavasti. Mitä jos ei tuhoaisikaan kaikkia säästöjä suuriin juhliin ja sukulaisten kestittämiseen? Vaan käyttäisi kaiken itseensä? Kuinka paljon helpommalla sitä pääsisikään, kun ei tarvitsisi varata kuin maistraatti aika, häämatka ja etsiä kiva mekko.

Helppoahan se olisi. Ehdottomasti helpompaa kuin järjestää juhlat ja organisoida ja suunnitella ja järjestellä ja sopia, hoitaa, tilata, varata, perua, uudelleen varata, etsiä, löytää ja kadottaa.
Mutta olisiko se oikea ratkaisu meille kuitenkaan?

Vaikka aika ajoin tässä hässäkässä tuntuisi helpommalta vaan ottaa ja karata vihille.
Toisaalta, mielikuva ihanista häistä suvun ja perheen kanssa pitää pintansa.
Ehkä me ei ainakaan vielä karata yhtään minnekään.

Onko muilla ollut samanlaista fiilistä, että olisi vaan parempi karata ja mennä hiljaa kahdestaan naimisiin?
Kertokaa mulle mikä sai teidät pysymään alkuperäisessä suunnitelmassa?
Tai pysyittekö edes alkuperäisessä suunnitelmassa?
Karkasitteko?
Mitä sanoivat sukulaiset?
Apua, kertokaa mulle!

6 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen ja jossain vaiheessa mekin puhuttiin tästä jo aika tosissaan. Siinä vaiheessa oli vaan jo Save the Date -kortit lähetetty, joten karkaaminen olisi ollut ehkä hieman "petturuutta". Ja en ole varma olisiko meidän tapauksessa edes onnistunut vihkiminen muualla. Mutta kun on esimerkiksi tuota Sapen blogia nyt lueskellut, niin Las Vegas tai joku muu mahtava paikka ei kuulostaisi ollenkaan pöhköltä ajatukselta. Mutta toisaalta odotan nyt myös aivan into piukassa että pääsemme juhlimaan perheen ja kaikkien ihanien ystäviemme kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kihlausta meillä oli vahva näkemys siitä että me karataan just Vegasiin naimisiin ja lähetetään sieltä "kutsut" häihin, jotka olis siis olleet hyvin vapaamuotoinen illanistujais tyyppinen ratkaisu. Kappas vaan kun sormus pamahti sormeen niin moiset suunnitelmat jäivät :D

      Poista
  2. Moikka! Ihan postaukseen liittymättä pitää vaan mainita et sulla on tosi kiva kirjoitustyyli. En henk.koht. jaksa hirveän kauan lueskella ruusunpunaisia hääblogeja joissa vaan ylistetään parisuhdetta sivutolkulla ja tää blogi on musta ihanan maanläheinen ja selkeästi kirjoitettu. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kovasti kehuista! :) Mä en itsekään pidä hirveästi sellaisesta lässytilää peace and love-jutuista, joten on mukava kuulla, ettei tää blogi oo mennyt ihan lällyksi! Vaikka alkupuolen "minä en mitään lällyttely juttuja kyllä kirjoita"-into onkin vähän kadonnut ja joskus täälläkin on sellainen "rakkautta, pinkkiä hattaraa ja yksisarvisia"-fiilis! ;)

      Poista
  3. Moikka! Meidät vihitään elokuun ensimmäinen vkl ja aloin nyt vasta selailla hääblogeja. Ideoita ja paineita alkoi kasautua kun tuli vastaan niin ihania juttuja. Aloin miettiä olisiko sittenkin pitänyt järjestää häät koko suvulle, maistraatissa 9 hengen voimin pyörähtämisen sijaan. Sitten löysin tämän kirjoituksen. Pitäydytään hei molemmat alkuperäisissä suunnitelmassa koska niin on hyvä. Uskon että isot juhlat pitsiunelmassa on sinun juttu ja privaatit minijuhlat minun. Ja voin kertoa ettei se yksinkertaisen maistraattimekonkaan löytäminen helppoa ole. Kaikki kun tuntuu olevan liian juhlavia tai liian arkisia :)

    VastaaPoista
  4. Menimme kahdestaan maistraatissa salaa naimisiin. Päälläni oli sama mekko jossa kaasoilin veljeni häissä muutama viikko aikaisemmin, koska olin viimesillään raskaana, ei todella tarvinnu katsella muita mekkoja. Meidät vihittiin loppusyksyllä ja seuraavana kesänä pidettiin grilli sauna mölkky bileet koska halusin valkoisen mekon (joka lopulta maksoi 27e eikä ollut hääpukuliikkeestä lainkaan) Minusta läheisten kanssa juhlimisessa ei ole mitään vikaa mutta kirkkovihkiminen on ihan teatteria, joten tämä sopi meille.

    VastaaPoista

Sana on vapaa!